a
Покрет Социјалиста 2023

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин о Патрушеву и Шојгуу: Моји пријатељи су и пријатељи Србије

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи истакао је да је Николај Патрушев својим радом и залагањем као секретар Савета безебедности Руске Федерације заслужио унапређење и место помоћника председника Путина, те да је Патрушев његов лични пријатељ, али надасве пријатељ Србије.

„Господин Патрушев је један изузетан професионалац и човек који искрено воли Србију. Мени је посебно драго због тога, после мог састанка са њим, господин Патрушев је одржао конференцију за штампу где је рекао све најгоре о немачком покушају да од Сребренице направи геноцид. Ја сам међу пријатељима, ја разговарам са њима и они нешто добро учине за Србију. Нека свако од ових душебрижника из опозиције оде код својих америчких, европских, британских пријатеља, нека оде Саво Манојловић код Рокфелера и нека кажу- помозите Србији. Кад оду из опозиције у Брисел или у Стразбур нека кажу хајде помозите Србији. Нека свако од нас искористи свог пријатеља да помогне Србији. Пре неколико дана сам разговарао са јерусалимским патријархом Теофилом Трећим који је рекао да је Косово српски Јерусалим, да је неприхватљиво да Косово буде у Савету Европе и да не може Дора Бакојани и било ко сличан да поквари односе између Срба и Грка. То је мој пријатељ. Хајде ви из пронатовске опозиције нађите и ви тако једног друга који значи нешто у свету да каже неку лепу реч о Србима“, поручио је потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин.

„Господин Патрушев је унапређен, он је сада помоћник председника Руске Федерације. Претпостављам да ће се и даље бавити безбедносним темама, јер он је био и шеф ФСБ-а, читав живот он је био у безбедносним структурама. Одмах да разочарам пронатовску опозицију и Сергеј Шојгу је мој друг и ја сам министар одбране који се највише сретао са њим на свету, не рачунајући кинеског министра и дружили смо се и у време када сам престао да будем министар одбране, када сам поднео оставку на место шефа БИА ја сам био и код Сергеја Шојгуа, што је врло атипично да министар одбране, још у време сукоба, прима некога ко је обичан цивил. И он ми је друг и са великим задовољством ћу сарађивати, такође са њим. Али, што је још важније, он је друг Србије. И Патрушев и Шојгу воле Србију, баш као и нови министар одбране Руске Федерације. И кад је тешко позовемо Русију и Кину“, поручио је потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин гостујући на телевизији Хепи.

Поделите