a
Покрет Социјалиста 2023

На седници СБ УН Вучић показао да постоји слободна земља и слободни лидер

Доскорашњи директор БИА Александар Вулин: На седници СБ УН Вучић показао да постоји слободна земља и слободни лидер

Гостујући на телевизији Тањуг доскорашњи директор БИА Александар Вулин истакао је да Александар Вучић на седници Савета безебедности УН показао читавом свету да постоји једна слободна земља и слободан лидер.

„Председник Вучић је показао једну велику храброст, једну велику дипломатску способност. Свет се мења, највећи део света жели да буде слободан, највећи део света и у Уједињеним нацијама цени председника Вучића и цени Србију због њене слободарске политике, због храбрости да се буде слободан.

Није лако бити слободан, слобода је скупа, она се плаћа. Председник Вучић је човек који је показао да је у стању да плати за слободу, плаћа сопственим политичким проблемима.
Да је изашао на седници УН и рекао да признаје Косово, добио би Нобелову награду, доживотно би владао, укинули би изборе, нико не би смео да прича о изборима у Србији.
Али, Вучић се бори против независности Косова, то је скупо за њега, то се плаћа, али он је слободан човек, Србија је слободна земља, то је највећи успех седнице Савета безебедности УН“, истакао је Вулин И рекао да се однос Америке према Србији неће променити али да је читав свет видео да постоји слободна земља и слободни лидер.

„Ми нећемо променити мишљење Америке, ја нисам дао оставку на чело БИА зато што сам мислио да ће мишљење Америке о Србији да се промени, дао сам оставку да купимо време и узели смо им оправдање за нешто што су могли ружно да ураде Србији. Ова седница неће променити америчку политику, неће променити ни европску политику према КиМ, али је целом свету рекла да има једна мала Србија која је слободна и води је слободан човек, то се цени и поштује“, поручио је Александар Вулин.

Када је реч о укидању динара на КиМ Александар Вулин је казао да је реч о покушају етничког чишћења Срба са простора КиМ, те да је ЕУ лицемерна и лажљива и да све то допушта.

Док сам био на челу канцеларије за КиМ, наша главна борба је била да не дође до укидања динара и да се уз све документе убацује право Србије да финансира живот Срба на простору КиМ. То је кључно. Ви ако живите у Грачаници, Ораховцу, Доњој Будриги, да ви нађете посао код неког Шиптара, у апотеци, у њиховим структурама је незамисливо. Или радите у српском предузећу или вас финансира држава Србија, нема треће. Зато је ЗСО била тако важно јер је предвиђала директно финансирање из буџета Србије на рачун корисника. Они то знају и зато су ударили на живот Срба“, поручио је Александар Вулин истакавши да ЕУ може да реши проблем динара на КиМ врло лако али да не жели то да учини.

Да је Запад лицемеран јесте, да је лажљив јесте. Кетрин Ештон је у мом присуству потписала да ћемо финансирати живот на простору КиМ. Ово је лако разрешити, Шиптари не штампају евре, добијају их из ЕУ. Дакле, нема динара за Србе, нема евра за Шиптаре. ЕУ то неће урадити зато што су лицемерни и лажљиви. Желе да дође до укидања динара на КиМ. Они знају да се 17. март никада више неће поновити. Знају да Србија не би мирно посматрала погром над Србима. Али, укидање динара је начин за етничко чишћење. Укидање динара је покушај етничког чишћења Срба са простора КиМ, али сам сигуран да ћемо наћи адекватан одговор“, поручио је Александар Вулин гостујући на Тањугу.

Поделите