a
Покрет Социјалиста 2023

Александар Вулин: Брикс тражи слободне људе, Европа робље, а Срби нису робље

Доскорашњи директор БИА Александар Вулин: Брикс тражи слободне људе, Европа робље, а Срби нису робље

Гостујући на телевизији Тањуг доскорашњи директор БИА Александар Вулин истакао је да је време да Србија схвати да је Европска унија не жели у свом саставу и нагласио да је Брикс реална алтернатива.

Свака жртва коју поднесемо у чланство за ЕУ је превелика јер се не цени. Увек ће нас преварити и слагати и неће нам дати ни оно што су обећали. Они нас не виде као део свог чланства. Време је да схватимо да нас ЕУ не жели. Брикс је реална алтернатива која тражи слободне људе и народе, не тражи робље. Европа тражи робље. Брикс тражи слободне људе, Европа робље, а Срби нису робље„, поручио је Александар Вулин.

Вулин је нагласио да је Европска унија слагала када је у питању поглавље 35 и да поглавље 35 није замена за Бриселски дијалог.

„Европска унија је дужна нама да се докаже, не ми њој. Они су слагали нас, а не ми њих. Потпис Кетрин Ештон гарантује и формирање Заједнице српских општина и финансирање ЗСО од стране Србије. Лажови из Евроске уније су дужни нама, не ми њима.

Ми смо 2013. године имали први састанак око поглавља 35, ја сам отворио поглавље 35 и каже се експлицитно да поглавље 35 није замена за Бриселски дијалог и да поглавље 35 не може послужити као средство притиска на једну или другу страну. Након 11 година поглавље 35 добија сопствени живот и постаје средство притиска на Србију. Поглавље 35 ако се изведе до краја значи признање Косова и де факто и де јуре“, поручио је Александар Вулин додавши да се на безброј примера види да Европска унија не жели Србију у свом саставу.

Александар Вулин је додао да председник Вучић никада неће трговати Косовом и Метохијом зарад чланства Србије у ЕУ.

Александар Вучић никада неће трговати Косовом и Метохијом због чланства у ЕУ. Никада неће продати КиМ и Републику Српску, он је патриота. Чудим се како издржава да га не сломе и заиста сам поносан на њега и његову борбу„, поручио је Александар Вулин гостујући на Тањугу.

Поделите
Tags