a
Покрет Социјалиста 2023

Вулин: Свој углед у свим слободним земљама користим да олакшам позиције Србије, НАТО опозиција користи конекције на Западу да уведе санкције Србији

Доскорашњи директор БИА Александар Вулин: Свој углед у свим слободним земљама користим да олакшам позиције Србије, НАТО опозиција користи конекције на Западу да уведе санкције Србији

Гостујући у вестима телевизије Тањуг, доскорашњи директор БИА Александар Вулин истакао је да НАТО опозиција своје контакте на Западу користи како би наштетила Србији и српском народу. Вулин је додао да је резолуција о Србији коју су изгласали европосланици у Европском парламенту срамотна, те да је још већа срамота то што су им у чину наношења зла нашој држави помагали представници НАТО опозиције у Србији.

Одговарајући на критике о одликовању које је добио од председника Путина и о конекцијама са руским безбедносним службама, Вулин је казао да је он као шеф БИА имао конекције са свим структура безбедности из свих земаља света, те да он свој углед на Истоку користи како би Србији помогао, док НАТО опозиција користи контакте како би нанела зло Србији.

„Ја сам био шеф БИА, министар унутрашњих послова, министар одбране, нисам био министар спорта, са ким да имам конекције? Са Олипмијским комитетом или са безбедносним структурама и Русије и целим светом?

Важно је како користите своје конекције. Ви имате НАТО опозицију чије су конекције боље на Западу него на Истоку, па видите да их користе да би се увеле санкције Србији.

Замислите да ја своје конекције у свим слободним земљама света и у Кини, и у Русији и у Бразилу и у Венецуели и у Емиратима користим да штетим Србији. Замислите да ја свој углед у Русији користим да се уведу санкције Србији или да кажем да се поскупи гас Србији, много су западни, на шта би то личило, био бих издајник.

Ја своја познанства и свој ауторитет и углед који уживам у слободним земљама користим да олакшам позиције Србије и да би се разумела позиција Србије. Са друге стране, они оду у Стразбур и кажу: „Уведите санкције Србији“. Кад неко тражи санкције за Србију, он је за мене олош. Никада не бих искористио ни делић свог ауторитета на Истоку да би отежао Србији.

Када вама дође посланик народне скупштине Србије у Стразбур и каже: „У Србији су покрадени избори, то треба казнити, уведите санкције“, ви сте оправдали сву мржњу која се гаји деценијама према Србији, ви дајете оправдање за сво зло које ће се десити Србији.

Ја када одем и на Исток и на Запад, ја говорим најбоље о Србији и правдам је где год могу и борим се за њу, а зашто то не ради овај досовски олош?“, истакао је Александар Вулин.

Александар Вулин је казао да странци користе НАТО опозицију за своје прљаве планове према Србији, али да уједно презиру НАТО опозицију зато што нико не воли издајнике који раде против своје државе и народа.

„Да ли је могуће да неко седи поред Виоле фон Крамон која је активни шиптарски лобиста и прихвата да она говори да Косово није унутрашње питање Србије?

Као доскорашњи шеф БИА могу да кажем да странци презиру представнике НАТО опозиције, нико не воли издајнике. Мене мрзе, њих презиру„, поручио је доскорашњи директор БИА Александар Вулин.

Поделите