a
Покрет Социјалиста 2023

Трибина Градског одбора Покрета социјалиста Београд: Забранити насилне видео игре, да заштитимо децу

„Вечерас је у просторијама Покрета социјалиста одржана нова трибина о иницијативи за укидање насилних видео игара за децу.
Сви релевантни саговорници сложили су се да су видео игре са насилним садржајем веома штетне по децу и њихово ментално здравље и развој, те да подржавају иницијативу Покрета социјалиста који је основао Александар Вулин.

Весна Палибрк, магистар педагошких наука и наставник у основној школи истакла је да је активност главна компонента за правилан развој детета.
Палибрк је навела да су насилне видео игре изузетно штетне за здравље код детета, те да изазивају код детета одсуство емпатије, раздражљивост, поремећен сан, страхове у реалном животу, па чак и аутизам и додала да родитељи, институције и целокупно друштво морају да помогну деци и да је иницијатива о забрани насилних видео игара коју је покренуо Покрет социјалиста важна у том процесу.

 

Снежана Живановић адвокатица Удружења жртава насиља ХАЈР истакла је да је насиље над женама и децом недопустиво и да морамо да као друштво и држава учинимо све да их заштитимо. Живановић је додала да насилне видео игре могу проузроковати то да деца касније и сама постану насилна у реалном животу и да то као друштво морамо спречити.
Бобана Анђелковић из Међународног евроазијског покрета Београд- Москва истакла је да децу морају да васпитавају родитељи, а не интернет, те да деца постају поводљива и све више безосећајна.

Љубан Каран пензионисани потпуковник Контраобавештајне службе истакао је да насилне видео игре остављају велике последице на децу и да је сигуран да ће оваква иницијатива о забрани видео игара наићи на отпор и гнев код оних који воде рачуна само о профиту говорећи да смо ми заостало друштво. Каран је истакао да се у САД сталног догађају масовна убиства, али да та убиства нико не користи за политичке поене.

Владимир Илић председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд истакао је да је Александар Вулин први затражио да се укине анонимност на интернету и да је иницијатива о забрани насилних видео игара за децу наставак политике бриге о људима.

Иницијативу Покрета социјалиста подржала су и удружења Женска снага и напредак ЦЕСЛАЈА и Жене су закон Београд. Посланици Покрета социјалиста поднеће Предлог закона о забрани насилних видео игара за децу.

Поделите