a
Покрет Социјалиста 2023

Председник Русије Владимир Путин одликовао Александра Вулина високим одликовањем- Орденом „Пријатељства“

Председник Русије Владимир Путин одликовао Александра Вулина високим одликовањем- Орденом „Пријатељства“

Председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин одликовао је доскорашњег директора Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина високим одликовањем – Орденом „Пријатељства“ за велики лични допринос у развоју и унапређењу сарадње Безбедносно-информативне агенције Србије и Спољне обавештајне службе Русије у области обезбеђивања државне безбедности и заштите националних интереса Србије и Русије.

Изасланик председника Руске Федерације Владимира Путина, директор Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин, у седишту СВР, у Москви је, свечано уручио Александру Вулину Орден „Пријатељства“ којим га је одликовао председник Путин.

У пригодном обраћању, директор СВР Наришкин је бираним речима констатовао да је висока награда Александру Вулину заслужена оцена континуираних напора усмерених на свеобухватни развој руско-српских односа и сарадњу специјалних служби Русије и Србије. Уједно је, Наришкин, истакао лично уважавање према Александра Вулину као истинском српском патриоти и одговорном руководиоцу који свом својом снагом, знањем и искуством предано служи држави Србији и својој служби.

Директор Наришкин је нагласио да посвећеност циљу, високе организаторске вештине и чврста вера у исправност посла који обавља, омогућавају Александру Вулину да се у сложеним и понекад драматичним условима међународне сцене, успешно и плодоносно супротстави савременим изазовима и претњама у заједничком интересу српског и руског народа.

Поделите
Tags