a
Покрет Социјалиста 2023

Лажовима са Запада циљ исти као у време Карађорђа да Шиптари имају своју државу, да се Срби никада не уједине и прекину везе са Русијом

Доскорашњи директор БИА Александар Вулин: Лажовима са Запада циљ исти као у време Карађорђа да Шиптари имају своју државу, да се Срби никада не уједине и прекину везе са Русијом

„Један од наших најдубљих страхова, од кад смо почели да преговарамо у Бриселу 2012. године јесте био укидање платног промета. То што је Курти урадио, урадио је намерно да би се Срби иселили, да се Косово етнички очисти, а то потпуно одговара Западу. Апсолутно не прихватам да је ово Курти сам смислио и урадио. Запад нас константно лаже, лаже нас од тренутка када смо потписали Бриселски споразум и још нас лаже да ће формирати Заједницу српских општина. Праве се да су шокирани, изненађени, забринути, лажу јер желе да сви Срби напусте Косово, али овога пута тихо и мирно“, изјавио је оснивач Покрета социјалиста и доскорашњи директор БИА Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

„Држава Србија, сваког месеца, да најмање 40.000 различитих плата, социјалних давања Србима на Косову и Метохији. Од тога Срби живе, посебно Срби јужно од Ибра. Јако ћете тешко наћи, мислим да скоро није ни забележено, да имате Србина који рецимо ради у приватној апотеци у Приштини коју држи Шиптар. Нема тога. Ти људи немају где да живе ни где да раде. Или ће радити и живети тако што држава Србија успева да им обезбеди нека примања или ће остати без ичега и мораће да оду. И зато и у Бриселском споразуму пише, да ће Заједница српских општина бити финансирана од стране Србије, само да бисмо имали начин да дотуримо новац нашим људима јер без тог новца једноставно нема опстанка за Србе на простору Косова и Метохије, нема живота без Владе Републике Србије“, рекао је Александар Вулин.

Александар Вулин је истакао да је Курти укино динар намерно, да би се Срби иселили, да би се Косово етнички очистило.

„А, то потпуно одговара Западу, нема оних ружних сцена – колоне избеглица, 17. марта, па се пале цркве и манастири – не него Срби сами оду, њихова ствар, економска миграција. Тако су и после Олује, Месић који је делио одликовања овим нашим издајницима, и слични, тако су исто говорили да је Олуја заправо била „економска категорија“, Срби су ишли зато што су економски лоше стајали на простору Хрватске. Тако ће говорити и за Србе са КиМ“, рекао је Александар Вулин.

Апсолутно не прихватам да је Курти ово сам смислио и сам урадио. Врло је једноставно, прво такозвано Косово није део европског монетарног система, евромонетарне зоне. Хрватска се, мислим, десет година припремала да уђе у еврозону, а Мађарска још није ни ушла, код њих је још увек форинта. Како то Косово ођеданпут може да располаже еврима? Ствар је врло једноставна, ако Запад не жели да Курти ради то што ради, па само немојте штампати евре, па не штампа их он сам, он мора да их требује у некој централноевропској банци. Што му то дајете? Немојте да му дате. Да ли сте свесни да ћете морати да примите и њихову инфлацију кад евро постане једино средство плаћања на подручју Косова? Лажете нас. Запад нас константно лаже, лаже нас од секунда када смо потписали Бриселски споразум и још нас лаже да ће формирати Заједницу српских општина. Ми се све време нешто правдамо и доказујемо Западу. Не, Европска унија треба нама да се докаже, они су слагали. Александар Вучић није слагао ни једно слово, а они су слагали све. Они треба нама да се докажу, да њихова реч поново нешто вреди, а не вреди ништа. Њихова реч вреди колико и потпис на папиру на Бриселском споразуму који никад није спроведен“, рекао је Александар Вулин.

Запад лаже, лагао је тада лаже и сада. Лаже кад каже да им је битно да динар остане и да Срби остану. Лажу, зато што желе да сви Срби напусте Косово, али тихо, мирно. Ускоро ће бити 17. март, 20 година од Погрома. Шта се десило од тада? Само су се опаметили да то не раде на силу. Дакле, лажови из Европске уније желе да Срби оду са простора Косова и Метохије. Сада су коначно дошли до онога што је најбитније – живот. Не можете да живите без плате. Лажови из ЕУ се зато праве да су шокирани, изненађени, збуњени, забринути. Само им укините евре, решили смо проблем. Неће то никада урадити, зато што је њихов циљ као у време Карађорђа да Шиптари имају своју државу, да се Срби никада не уједине и да Срби покваре и затрују своје односе са Русијом. И само један додатак у односу на време Карађорђа, да Србија постане чланица НАТО пакта“, рекао је Александар Вулин истичући да је он за увођење обавезног војног рока.
„Нема војске без људи. Сви у окружењу размишљају о неком од облика увођења обавезног војног рока. Шиптати то раде, Шиптари разматрају обавезно увођење војног рока, а преко тога, већ сада је више хиљада Шиптара прошло кроз одговарајуће војне обуке. Још док сам био министар одбране правили смо планове за увођење обавезног војног рока“, поручио је Александар Вулин.

Поделите