a
Покрет Социјалиста 2023

Амбасадор Кубе и чланице Покрета социјалиста сагласни: Очувати породицу која је стуб државе и друштва

Амбасадор Кубе и чланице Покрета социјалиста сагласни: Очувати породицу која је стуб државе и друштва

На иницијативу амбасадора Републике Кубе његове екселенције Лејда Ернеста Родригеса Ернандеса одржан је састанак са представницама Покрета жена социјалиста Београда и Удружења Женска снага и напредак ЦЕСЛАЈА Светланом Прошевски, Јасмином Маџгаљ и Славком Солар. Састанак је уприличен поводом великог интересовања Федерације жена Кубе да успоставе блиску и непосредну сарадњу са другарицама из Покрета социјалиста који је основао Александар Вулин.

Саговорници обеју страна закључили су да постоји велика потреба за сарадњом на свим нивоима са посебним акцентом на заједничком раду на очувању породице као основној ћелији сваког друштва.

Чланице Покрета социјалиста и Удружења ЦЕСЛАЈА обавестиле су Његову екселенцију да ће одређен број, до сада успешно реализованих пројеката, уступити Федерацији жена Кубе и помоћи им да их имплементирају у својој земљи.

Такође, истакнуто је да ће се Покрет социјалиста као социјално одговорна левица залагати за још тешњу сарадњу са народом Кубе и свим другим слободним народима и земљама.

Поделите