a
Покрет Социјалиста 2023

Покрет социјалиста чији је оснивач Александар Вулин: Да се забране насилне видео игре на интернету

Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица изјавио је данас да та партија следећи политику дигиталне безбедности најмлађих, њеног оснивача Александра Вулина који је пре три године јавно затражио укидање анонимности на интернету, данас отпочиње са акцијом тражења забране насилних односно такозваних пуцачких видео игарa за малолетна лица.
„Готово свако треће дете у Србији дневно проводи по више сати испред рачунара или користећи мобилни телефон. Према релевантним статистикама близу 90 процената данашњих видео игара имају насилан садржај, а преко 95 одсто деце игра управо такве игре. Основни проблем играња насилних видео игри јесте чињеница да се деца идентификују са карактерима са којима се сусрећу током играња игрице и да им мотив награде постаје једино битан. Други проблем је што играње насилних видео игара у великом проценту узрокује губљење емпатије, то јест деца временом постају имуна на сцене насиља. На крају, ништа мање забрињавајућа није чињеница да свакодневно све већи број маладих постаје зависан од играња видео игри.
Такође, бар нама у Србији довољна је опомена и то што је Коста Кецмановић вежбао за свој масакр на „пуцачким“ играма.
Покрет социјалиста је свестан да овакав предлог представља удар на велике мултинационалне компаније које на несрећи модерног човечанства граде своје енормно богатство. Знамо и да су овакве компаније темељ колективног Запада и да због тога током ова четири месеца и наводне борбе против насиља нико од прозападне опозиције није смео на списак захтева који су добили од западних амбасадора да допише забрану насилних видео игара за малолетна лица и поред чињенице да смо сви свесни њихове малигности. Упркос томе што смо свесни да ће овај предлог наићи на осуду великог броја појединаца којим је интерес глобалног запада и лична корист испред бриге за безбедност и ментално здравље грађана Србије, Покрет социјалиста ће током наредних дана упутити писмени захтев Радној групи за подршку менталном здрављу и сигурности младих да подржи нашу иницијативу и ово питање постави као приоритет у свом будућем раду.
Такође, ми ћемо у процедуру предати и предлог Закона о забрани насилних видео игара за малолетна лица и спровести низ других акција, а која се тичу заштите наше деце на интернету.
Ми смо левица која поседује свест о бризи за друге и борићемо се као и увек до сада“, поручио је потпредседник Покрета социјалиста Бојан Торбица.
Поделите