a
Покрет Социјалиста 2023

Градски одбор Покрета Социјалиста Новог Сада поводом осамдесет година од II заседања АВНОЈА данас је положио венце на спомен гробљу  палих бораца НОБ 1941-1945. године.

„Овом приликом сећамо се са дубоким поштовањем и захвалношћу свих палих бораца НОБа и НОРа за нашу слободу.

Наглашавамо значај  наслеђа народно ослободичачке борбе и антифашизма и сматрамо се правим наследницима тих тековина и традција али ћемо увек истаћи дуго запостављану истину да је српски народ био покретач и вође ове храбре борбе.

С тугом констатујемо да тада створена Југославија нажалост није вредновала наше жртве које смо дали за ослобођење оних народа који нису желели слободу да би касније ти исти народи нама ускратили право да будемо своји на своме.

Нека нам ова годишњица буде подсетник да треба се увек боримо за своју слободу и своје вредности и зато наглашавамо потребу да Срби буду политички и културно обједињени кроз Српски Свет. Наш народ је и сада као и 1941.године одабрао да буде на правој страни света за разлику од свих оних из Европе који се тиме не могу похвалити али су увек спремни да нас против наших интереса гурају у своје ратне походе!“

Смрт Фашизму Слобода Народу!

Градски одбор Покрета Социјалиста Новог Сада

Поделите