a
Покрет Социјалиста 2023

Потпредседник Владе РС Вулин: Господин О’Брајен зна да Србија не учествује у наоружавању ни једне сукобљене стране у Украјини и зато његов пакосни покушај свађања Србије са Русијом не може да успе

„Значење принципа територијалног интегритета је да су границе неповредиве. То важи за све земље или не важи ни за једну. Признањем тзв. Косова САД и остале земље које су агресијом на Србију убиле међународно право покренуле су процесе који су незаустављиви и за које нико не може рећи где ће се исказати. Наоружавати тзв. Војску Косова и говорити о миру је као пустити змију у колевку и причати о екологији, баш као што се не може позивати на Дејтон а претити укидањем РС или гласати за резолуцију о Сребреници и тврдити да није усмерена против Срба. Србија не учествује у наоружавању ни једне сукобљене стране у Украјини, господин О’Брајен то зна, и зато његов пакосни покушај свађања Србије са Русијом не може да успе“, изјавио је потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин коментаришући изјаву помоћника државног секретара САД Џејмса О’Брајана да су сарадња и подршка Украјини од животног значаја јер Украјина брани основни принцип територијалног интегритета и поздравља оно што Србија ради чинећи своје оружје доступним чиме помаже Украјини да одбрани суштински принцип међународног права.

„Уколико се било шта од српског оружја нађе на бојишту то је кршење сваке међународне процедуре којом се гарантује да ће оружје завршити тамо где је уговором предвиђено, а ни једним уговором није предвиђена Украјина. Србија је да би спречила злоупотребе увела и обавезу купца да гарантује да без сагласности Србије неће бити уступања или препродаје оружја трећим странама. Србија је изабрала да води самосталну политику и политику војне неутралности и господин О’Брајан нема права да тумачи шта смо ми изабрали а посебно не да говори у име Србије. Има на Балкану довољно земаља које му то допуштају, Србија није једна од њих“, поручио је потпредседник Владе РС Вулин.

Поделите