a
Покрет Социјалиста 2023

Покрет социјалиста поднео резолуцију о придруживању Србије БРИКС-у 

Покрет социјалиста чији је оснивач Александар Вулин поднео резолуцију о придруживању Србије БРИКС-у‌

Посланици Покрета социјалиста, партије коју је основао Александар Вулин, поднели су данас предлог резолуције Скупштини о придруживању Србије БРИКС-у.

„Свесни чињенице да се свет у ком живимо неповратно мења, изражавамо потребу да се пред јавношћу Републике Србије отвори широки друштвени дијалог о неспорној чињеници да европски пут Србије има јасну алтернативу оличену у процесу прикључења организацији БРИКС, као тренутно најактуелнијег глобалног економско-политичког интегративног процеса.

Свет је после три деценије поново постао мултиполаран, уз све очитији крај политичког хегемонизма колективног запада.

Недостатак отвореног друштвеног дијалога, наметање ЕУ интеграција као готовог решења и јединог пута, уз лицемерство бриселске администрације, сталне политичке уцене и захтев за одрицање од дела државне територије, довео је до тога да грађани Србије напокон масовно схвате да су жртве добро смишљене манипулације колективног запада. Резултат свега тога је чињеница да је близу две трећине грађана чланство Србије у БРИКС-у схватило као квалитетнију и прихватљивију интегративну опцију која дугорочно гледајући нуди боље изгледе на бржи и квалитетнији економско-привредни развој.

Да су грађани Србије на правом путу говори заинтересованост великог броја земаља да постану део ове организације“, поручили су у Покрету социјалиста чији је оснивач Александар Вулин.

Поделите
Tags