a
Покрет Социјалиста 2023

Торбица Покрет социјалиста: Очекујем да опозиција већ данас закаже протесте испред амбасаде САД

Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица упутио је данас суаучешће америчком народу поводом страшне трагедије која се десила у тржном центру у Даласу и истакао да је уверен да ће опозиција у Србији заказати протесте испред амбасаде САД у Београду.

„Сваки губитак људског живота је немерљива трагедија, без обзира да ли се догоди у Србији, Америци или негде другде у свету. Ипак, постоји велика разлика између трагедија у Америци и Србији. У Америци се није појавила нити једна опозициона партија која покушава да злоупотреби и политички профитира на овако ужасном злочину.
Нико није најавио протесте испред Беле куће, захтевао смену Џозефа Бајдена, директора ФБИ, ЦИА, нико није најавио забрану рада ЦНН-у и ФОКС ТВ-у.
Нико није покушао да преко невиних жртава дође на власт. Нико није покушао да тргује људским болом и патњом и да лешинари.
Сви су се ујединили у болу и настојању да им држава из ове трагедије изађе што јача.
Гледајући нашу опозицију и њихову политичку доследност, очекујем да већ током дана закажу протесте пред амерочком амбасадом против аутократског америчког режима, да захтевају оставке целокупног америчког државног врха. И, да уколико Бајден и његов државни апарат не изађу у сусрет захтевима Маринике, Ћуте и Алексића, они започну свакодневне протесте на травњаку америчке амбасаде све до испуњења њихових услова од стране вашингтонске администрације“, поручио је потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица.

Поделите