a
Покрет Социјалиста 2023

Торбица Покрет социјалиста одговорио на Поношеве лажи

Поноше, ниси успео да уништиш српску војску пре 15 година, вала нећеш ни сада !

Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица изјавио је данас да је било питање тренутка када ће Здравко Понош, лажни генерал који је стајао мирно пред НАТО поручницима, осведочени мрзитељ Србије који је лично заслужан за систематско уништавање наше војске, повести прљаву кампању против модернизације и јачања Војске Србије и њеног врховног команданта Александра Вучића.

„Уместо да нам коначно пружи одговор како је постао начелник Генералштаба и шта га је то од обичног командира вода, без дана командовања било којом већом јединицом квалификовало да постане начелник Генералштаба Војске Србије, Понош без и мало срама напада врховног команданта Вучића због модернизације и јачања Војске Србије.
Није ни чудо да јачање војске смета баш оном ко је наредио укидање две бригаде са вишедеценијском традицијом – 63. падобранску и 72. специјалну и свео их на ранг батаљона. Наравно да повећање броја професионалних војника и формирање нових батаљона за специјална дејства, смета оном ко је отпустио 33.000 припадника војске, укинуо неколико десетина батаљона. Наравно да повећање зарада припадницима Војске Србије смета оном ко је војнике довео до просјачког штапа, оном у чије време су хапшени и Хашком трибуналу испоручивани најхрабрији и најчеститији официри.
Без трунке савести Понош лаже о томе колико ће државу коштати нови војници, уместо да каже колико је ту исту државу коштало да опорави и опреми војску, коју је по налогу НАТО пакта, баш он систематски уништавао, продајући у старо гвожђе и топећи борбене ефективе. Није Понош пре 15 година својим штеточинским деловањем успео да уништи Војску Србије, па неће успети ни данас износећи гомиле лажи и нападајући најелитније српске војнике и врховног команданта Александра Вучића“, изјавио је потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица одговарајући на лажи и увреде које је Здравко Понош изнео на рачун председника Вучића и српских специјалних јединица.

Поделите