a
Покрет Социјалиста 2023

Торбица Покрет социјалиста: Грлић Радман и Гервала да не забораве да су и поред подршке 1945. ипак капитулирали

Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица изјавио је вечерас да није чудно да су се министар иностраних послова Хрватске Гордан Грлић Радман и самозвана косовска министарка Доника Гервала сагласили да је хрватски начин решавања проблема националних мањина много ефикаснији, те да је Дан победе за Шиптаре и Хрватску тужан дан.

„Истина, и неоусташки режим у Загребу и окупациони режим у Приштини, баштине дугу традицију решавања проблема националних мањина тако што националних мањина више нема у њиховом окружењу.
Током последњих осамдесет година прво уз помоћ Трећег рајха, а потом и НАТО пакта, успели су у потпуности да етнички очисте територије, пре свега од српског народа.
Једнако је монструозан начин решавања српског питања и на начин кољача из Јасеновца, као и кољача из Клечке, али уверен сам да се Радман и Гервала разумеју у нијансе када су сагласни да је хрватски ефикаснији.
Нека господа из Загреба и Приштине не забораве једно, тачно је да су усташки и балистички режими и пре осамдесет година имали моћне и силне савезнике, али су, ипак, 9. маја 1945. морали да капитулирају“, поручио је потпредседник Покрета социјалиста Бојан Торбица.

Поделите