a
Покрет Социјалиста 2023

ПС чији је оснивач Александар Вулин увек ће подсећати ко су били антифашисти

Илић: ПС чији је оснивач Александар Вулин увек ће подсећати ко су били антифашисти, а ко су биле звери које су убијале и пуниле јаме невиним људима

Председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд Владимир Илић присуствовао је данас обележавању Дану сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату на спомен-гробљу Белановића рупа на Бежанијској коси, месту на коме су хиљаде Срба, Јевреја и Рома страдали од стране нацистичке Немачке и усташа из НДХ.

„И данас, овде на месту великог ужаса и страдања Срба, Јевреја и Рома, код Белановића рупе, хоћу да поручим да жртве нациста и усташа никада неће бити заборављене, а неће бити заборављени ни њихови џелати, упркос свим покушајима ревизије историје из Другог светског рата. Покрет социјалиста чији је оснивач Александар Вулин увек ће подсећати ко су били антифашисти и борци за слободу, а ко су биле звери које су убијале и пуниле јаме невиним људима и децом чија је једина кривица била та што су били друге нације и вере“, поручио је председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд Владимир Илић.

„Србија је одувек припадала оној бољој, лепшој страни света, Србија припада земљама победницама, а сваки покушаји ревизије историје из Другог светског рата су апсолутно неприхватљиви и недопустиви. Не могу у исту раван Павелић, Будак, Францетић и Степинац са њиховим жртвама, нити се могу изједначити они који су се борили против нациста и усташа са онима који су се клањали нацистима и усташама.
Србија је самостална, независна, суверена земља и за своју слободу, али и слободу других земаља и народа дала је немерљив допринос и поднела велику жртву. Нити ћемо заборавити своје жртве, нити ћемо заборавити своју борбу за слободу“, поручио је председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд Владимир Илић.

Поделите