a
Покрет Социјалиста 2023

Покрет социјалиста чији је оснивач Александар Вулин поручио Куртију: Пази шта желиш, можда ти се и оствари 

Болесне жеље Куртија

„Покрет социјалиста чији је оснивач Александар Вулин поручује Аљбину Куртију да добро пази шта жели зато што то може и да му се олствари.

Тражити да се права шиптарске заједнице у Србији изједначе са правима Срба на Косову и Метохији, конкретно значи свакодневно малтретирање Шиптара ускраћивање основних људских права, то значи киднаповање и затварање, то значи пуцати на голоруку децу за верске празнике, то значи забрану слободног кретања становништва, паљење кућа и светиња, то значи малтретирање и батинање обичних људи од стране специјалних јединица, то значи ускраћивање лекарске неге и лекова, баш као и немогућност постојања слободних избора и наметање градоначелника које нико није бирао. Баш овако изгледају права Срба на Косову и Метохији која Курти жели Шиптарима у Србији.

Ипак, на срећу свих Шиптара који живе у Србији, Куртијеве жеље се никада неће остварити. Србија је једна нормална и цивилизована земља и шиптарска заједница у Србији никада неће доживети грозоте које доживљавају Срби на простору лажне државе Косово“, поручили су у Покрету социјалиста реагујући на изјаву Куртија да права албанске заједнице у Србији треба да се изједначе са правима Срба на Косову.

Поделите