a
Покрет Социјалиста 2023

Покрет социјалиста: Настављамо борбу за боље и праведније друштво

Поводом Међународног дана социјалне правде, Покрет социјалиста истиче да остаје посвећен борби за успостављање пуне социјалне правде и борби за стварање равноправног, достојанственог друштва.

 

„Као партија социјално одговорне левице настављамо борбу за стварање бољег и праведнијег друштва у коме обичан човек има могућност да ради и да достојанствено живи од свог рада.

Настављамо борбу за обезбеђивање веће социјалне сигурности и заштите за наше грађане и за смањење економске неједнакости у друштву. Као држава, али и као појединци дужни смо да чувамо и штитимо оне најрањивије и да дајемо свој допринос у циљу што већег укључивања посебно осетљивих група у друштвене токове.

Нажалост, Србија данас, пре свега због

ппљачкашких приватизација из доба ДОС-а, још увек није у потпуности постала социјално праведна земља, зато је наш превасходни задатак да наставимо започету политичку борбу за социјално праведно и одговорно друштво.

Иако је пре само 11 година за већину грађана појам социјалне правде изгледао као апсолутно неостварив, политичка борба коју водимо већ деценију и по нас је учинила много ближим том циљу. Окупљени око политике Александра Вучића успели смо не само да сачувамо постојећа радна места, већ да по први пут имамо једноцифрену стопу незапослености која сваким дамом све више опада.

Тамо где има левице, тамо има и правде, па смо посебно поносни на то што смо променили најгори досовски Закон о раду који је Србија икада имала у својој историји.

Поносни смо на то што у континуитету увећавамо социјална права и висину социјалних примања, поносни смо на то што је у току пандемије корона вируса свако имао право на бесплатну вакцину и лечење, баш као што подржавамо председника Вучића у његовим настојањима да пензије прате плате.

Уверени смо и да ће се наше иницијативе о обавезном средњошколском образовању ускоро и спровести у дело.

Борићемо се све док се сиромаштво не искорени и социјална клима у друштву не побољша, левица другачије и не може него да се бори за срећно и просперитетно друштво“, поручили су у Покрету социјалиста поводом обележавања Међународног дана социјалне правде.

Поделите