a
Покрет Социјалиста 2023

Покрет социјалиста: Вулин први предложио да се укине анонимност на мрежама, хитно да донесемо закон

Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица истакао је да се Покрет социјалиста чврсто залаже за укидање анонимности на друштвеним мрежама, те да је Александар Вулин био тај који је први предлагао законске регулативе по питању коришћења друштвених мрежа, те да је због тога био најбруталније вређан и карактерисан као неко ко гуши слободу говора и изражавања.

„Друштвене мреже су генератор мржње и зла. Анонимност на друштвеним мрежама, привид заштићености коју анонимност са собом доноси, ослободила је најгоре у човеку.
Хоћу читаву јавност да подсетим да је управо Александар Вулин, увидевши какво зло са собом доносе друштвене мреже и колико штетан утицај имају на децу и омладину, први дао конкретан предлог да се донесе закон о укидању анонимности на друштвеним мрежама. А, такође, хоћу и да подсетим да је Вулин био годинама најбруталније нападан због предлога да свако ко отвори профил на било којој друштвеној платформи мора то да учини под правим именом и презименом и да стави своју фотографију на профил, па да онда сви који пишу бљувотине и гадости стану именом и презименом иза тога што пишу. Да заиста и видимо ко су ти јунаци који вређају децу, жене, који деле непримерене, вулгарне садржаје, да видимо ко су ти међу нама који деле упутства за убијање деце, да видимо ко су ти који пишу: „Вучићу, дабогда ти се дете распало од леукемије“.
Да смо пре пет година донели закон о укидању анонимности на друштвеним мрежама као што је Александар Вулин и предлагао, можда би неке трагедије и биле спречене, можда нека деца не би извршила самоубиства због огромне количине насиља које су доживљавали на мрежама, можда се и ова последња трагедија у основној школи због које сви патимо не би десила. Друштвене мреже су довеле до тога да најгоре у човеку буде слободно, јавно, без осуде и казне. Покрет социјалиста се чврсто залаже за укидање анонимности на мрежама, то је једини начин да се мржња и зло заустави, то је једини начин да спасемо и заштитимо децу“, поручио је потпредседник Покрета социјалиста Бојан Торбица.

Поделите