a
Покрет Социјалиста 2023

Илић из Покрета социјалиста чији је оснивач Александар Вулин

Илић из Покрета социјалиста чији је оснивач Александар Вулин: Никада нећемо пристати на лицемерје Запада нити одустати од свог Косова и Метохије

Данас је у Парку пријатељства код споменика „Вечна ватра“ обележена 24. година од окончања НАТО агресије на СР Југославију и Србију.
Председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд Владимир Илић истакао је да држава Србија, баш као и српски народ никада неће заборавити нити опростити зложин који је НАТО пакт починио према једној слободној и сувереној земљи и народу, те да је НАТО агресија последњи велики, некажњени злочин 20. века.

„Пре 24 године окончана је НАТО агресија на једну слободну, суверену, међународно признату државу. Пре 24 године покушали су да униште и разоре Србију, али су успели да разоре и униште само међународно право.
Нећемо престати да памтимо, нећемо престати да подсећамо, нећемо престати да питамо зашто је нападнута СР Југославија, зашто без одлуке Савета безебедности.
Наша земља се и даље бори за своје право да зна ко је наредио ово страшно бомбардовање и зашто још нико није одговоран нити крив за све злочине почињене над српским народом током 78 дана НАТО бомбардовања. Никада нећемо пристати на лицемерје Запада нити ћемо одустати од свог Косова и Метохије“, поручио је Владимир Илић из Покрета социјалиста чији је оснивач Александар Вулин.

„Молим све Србе да буду уједињени, да буду уз своју државу, уз свог председника Александра Вучића, зато што само када смо јединствени можемо да одбранимо своју земљу од најезде оних који би да Србију поново опљачкају и униште“, поручио је председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд Владимир Илић додавши да је поносан на данашњу Србију која је независна, војно неутрална држава која не уводи санкције својим пријатељима.

Обележавању окончања НАТО агресије на Србију присуствовао је и председник Општине Нови Београд Бојан Бован.

Поделите