a
Покрет Социјалиста 2023

Илић из Покрета социјалиста чији је оснивач Александар Вулин: Срби су поносни на 7. јули и борбу против фашизма

Градски одбор покрета социјалиста у Београду подсећа да је на данашњи дан, пре 82 године, наш народ одлучио да подигне устанак против фашистичког окупатора.

„Срби са поносом обележавају дан када су снагом слбодарских уверења устали против фашистичких окупатора. Седми јули је доказ да смо уз савезнике у Другом светском рату били главни борци против фашизма и зато дух слободе и антифашизма заувек остаје у српском друштву. Још једном понављам да Покрет социјалиста чији је оснивач Александар Вулин никада неће прихватити ревизију историје Другог светског рата, зна се врло добро ко је ослобађао свет од зла нацизма, а ко је нацисте дочекивао уз руже и покличе.
Наш задатак данас је да чувамо нашу Србију и све Србе, дајући пример српској омладини да остану доследни и верни слободарској и антифашистичкој традицији. Поносни смо на чињеницу да
младима узори нису жути лешинари, који своје праве политичке мотиве маскирају такозваном борбом против насиља, док ти исти политички мотиви и идеје опасно смрде на фашизам“, рекао је Владимир Илић, председник Грaдског одбора Покрета социјалиста у Београду.

Поделите