Илић ПС: Не могу се изједначити они који су се борили против нациста са онима који су бацали цвеће пред нацисте

06-04-2022 | Саопштења

Чланови Градског одбора Покрета социјалиста Београд положили су данас венац поводом годишњице немачког бомбардовања Београда 1941. године и одали пошту свим браниоцима Београда и невиним жртвама страдалим од руке нациста у Другом светском рату.
Чланови ПС-а су након полагања венца на
споменик пилотима браниоцима Београда, истакли да је ревизија историје из Другог светског рата недопустива.

"Шести април је још једна прилика да кажемо да смо поносни на своју антифашистичку традицију и на све вредности које антифашизам представља. Поносни смо на антифашистичку борбу, на слободарски дух који српски народ није напустио ни у најтежим временима окупације.
Србија је одувек припадала оној бољој, лепшој страни света, Србија припада земљама победницама, а сваки покушаји ревизије историје из Другог светског рата су апсолутно неприхватљиви и недопустиви. Не могу се изједначити они који су се борили против нациста са онима који су бацали цвеће пред нацисте.
Србија је самостална, независна, суверена земља и за своју слободу, али и слободу других земаља и народа дала је немерљив допринос и поднела велику жртву. Вечно смо захвални сваком борцу против нацизма", поручио је Владимир Илић председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд.
 

Подели са пријатељима: