Илић ПС: Србија НАТО агресију никада неће заборавити, нити опростити

24-03-2022 | Саопштења

Чланови Градског одбора Покрета социјалиста Београд данас су у центру града организовали своју традиционалну акцију "Сликом против бомби" поводом обележавања 23. године од почетка НАТО агресије на Србију.

Председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд Владимир Илић поручио је да Покрет социјалиста не може и никада неће заборавити НАТО агресију на своју земљу.

Илић је, такође, нагласио да Србија више него икад мора да очува мир и стабилност, а да је гарант те стабилности политика коју спроводи председник Александар Вучић.


" Двадесет три године после отпочињања агресије НАТО алијансе на Србију, Покрет социјалиста поручује да не можемо да заборавимо и да никада нећемо заборавити рушење наше Србије и убијање невине српске деце.
НАТО се за свој страшан злочин никада није покајао, све земље које чине ту алијансу, а које су учествовале у бомбардовању наше Србије никада се нису извиниле због хиљада убијених и повређених, недужних цивила.

НАТО и све земље алијансе никада се нису извиниле грађанима Србије због рушења њихових кућа, мостова, болница, због бацања касетних бомби на њихове градове, због тровања земље осиромашеним уранијумом.

Доласком Александра Вучића на власт, Србија на достојанствен начин обележава све датуме страдања и патње нашег народа. Доласком Вучића на власт, наша држава коначно сме да каже да је НАТО извршио агресију на Србију, сме да помене имена наше убијене деце, сме да помене и Милицу Ракић и Бојану Тошовић и свако српско дете које су разнеле НАТО бомбе. Србија НАТО агресију никада неће заборавити, нити опростити", поручио је председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд Владимир Илић.  

Подели са пријатељима: