Министар полиције и председник ПС-а Вулин: Не знам шта СНС чека

21-01-2022 | Вести

Министар полиције и председник Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је да би повлачење Александра Вучића са чела СНС-а довело до дестабилизације Србије и да се нада да СНС неће бити тако историјски неодговоран да пусти Вучића да се повуче.

"Александар Вучић је човек који је формулисао политику на основу које је Српска напредна странка добијала изборе свих ових година. Он је ту политику формулисао, али је и успешно спроводи. Његовим повлачењем то би био сигнал да се СНС урушио под притиском великих сила и да је одустао од спровођења политике Александра Вучића, а то, наравно да повлачи одлуку бирача да не гласају за ту странку, то онда повлачи одлуку чланства да следи Вучића, а не да следи Српску напредну странку и то доводи до дестабилизације српске политичке сцене", поручио је министар унутрашњих послова и лидер Покрета социјалиста.

 

"Један од главних и пресудних разлога зашто Србији иде боље, зашто нам је боље у економији, зашто нам је боље у војсци, у дипломатији, зашто смо безбеднији је у томе што је председник Вучић очувао политичку стабилност. Његовим уклањањем и повлачењем из активне политике и његовим повлачењем са чела Српске напредне странке добијате простор који нема ко да попуни. Иза њега није остао нико у Српској напредној странци ко би могао да га замени и да сви бирачи СНС-а буду потпуно убеђени и уверени да ће он наставити политику коју је водио Александар Вучић.
Покрет социјалиста ће подржати Александра Вучића за председничког кандидата Српске напредне странке. Ако СНС буде кандидовао неког другог, нисам сигуран да ћемо моћи то да подржимо", истакао је министар полиције и лидер ПС-а.

"Ја не знам шта СНС чека. Да ли има бољег кандидата за председника Србије у читавом српском свету од Александра Вучића-нема. Шта чекају и од кога се плаше не знам. Да ли је то страх од одлуке великих сила не знам, али знам да уколико Александар Вучић не буде председнички кандидат, то значи да се СНС сломио пред вољом великих сила, а то себи не сме да дозволи, то је историјски неодговорно.
Ми Срби смо престали да будемо јединствен политички народ након Првог светског рата. Српска напредна странка је једина странка која има тај потенцијал да окупи све Србе где год да живе као јединствен политички народ, да имамо заједничке ставове о најважнијим националним питањима", поручио је председник Покрета социјалиста и министар полиције Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Курир. 

Подели са пријатељима: