Лисица ПС: Смрт фашизму и лажној историји

23-06-2021 | Саопштења

Председник Покрета социјалиста Новог Сада Дејан Лисица поручује да чланство Покрета, али и све патриоте нашег града, неће бити неме на ново фалсификовање историје Другог светског рата од стране хрватских званичника.
Дуго ми слушамо лажи са загребачког каптола, још од 1941.године када је крвава граница злочиначке НДХ била на Дунаву и у Срему. Ми нисмо заборавили злочине црне легије по Старим Лединцима и да је Јасеновац пуњен и из новосадских и фрушкогорских села. Али, исто тако никада нећемо заборавити херојство од усташа стрељаних Петроварадинских скојеваца Хрвата који су се борили за будућност свог народа у којој на власти неће бити србомрсци и фалсификатори као што су Пленковић и Милановић.
Ако забрањујете Србима у Хрватској ћирилицу и право на нормалан живот, не можете нам забранити сећање које ће постојати, чак и ако нам у Срему опет запалите цркве и српске књиге и распете свете мошти кнеза Лазара. Ако је услов за улазак у Европску Унију пристајање на лажи Хрватске Владе и проусташке историје, онда овај пут бирамо да не улазимо мирно у сточне вагоне који ће нас одвести у неки нови Јасеновац.
И зато, Покрет социјалиста Новог Сада позива суграђане да као што бранимо слободу, бранимо и истину и сећање, јер без истине и сећања нема ни слободе.
Смрт фашизму и лажној историји. 

Подели са пријатељима: