Илић ПС: Нато бомбардовање кинеске амбасаде у Београду је злочин за који још нико није одговарао

07-05-2021 | Саопштења

На данашњи дан навршавају се 22 године од бомбардовања Амбасаде НР Кине у Београду током НАТО агресије 1999. године, у којем је погинуло троје кинеских новинара.

На месту испред срушене зграде кинеске амбасаде, председник Градског одбора Владимир Илић је, у име свих чланова и председника Покрета социјалиста Александра Вулина, положио венац и одао пошту убијеним кинеским новинарима.

"Нато бомбардовање кинеске амбасаде у Београду је злочин за који још нико није одговарао, није се извинио, нити покајао, баш као што се нико није извнио за 78 дана разарања Србије и за хиљаде невино убијених цивила и деце.
Челична пријатељства се остварују у најтежим временима, а НР Кина је била уз Србију баш у таквим временима.
Покрет социјалиста је дубоко захвалан Народној Републици Кини, Комунистичкој партији и кинеском народу за сву помоћ и подршку коју су пружили Србији и српском народу 1999. године током НАТО агресије.
Увек ћемо памтити 7. мај, и увек ћемо подсећати на злочин НАТО пакта у коме су убијена 3 кинеска новинара и преко 20 људи рањено.
Пријатељство Србије и Народне Републике Кине је вечно и нераскидиво", закључио је Владимир Илић, председник Градског одбора Покрета социјалиста Београд.  

Подели са пријатељима: