ПС: Политика или фармацеутска мафија?

04-08-2020 | Саопштења

Покрет социјалиста упозорава јавност и надлежне органе Републике Србије да је политички маргиналац, али утицајни медијски тајкун Драган Ђилас започео расистичку и надрилекарску кампању против кинеске вакцине за Ковид-19.

Инсистирајући на набавци непостојеће вакцине за ЕУ којој он даје предност над свим другима, Ђилас из политичких разлога утиче на јавно здравље Србије и ради на ширењу теорија завере и неповерења у рад научника из целог света.

Подсећамо да је 2000. године ДОС ширио лажне вести о инсулину из Кине и подстицао мржњу према кинеској држави. Драган Ђилас двадесет година касније наставља где су тада стали и политизацијом набавке вакцине доказује да му није стало до здравља грађана Србије, већ му је стало до повратка на власт.

Након пропасти изборног бојкота наслућујемо нови бојкот против кинеске, руске или било које друге вакцине која није по вољи Ђиласа. У случају да до тога дође, надлежни органи би морали да провере да ли иза такве негативне кампање постоји и незаконито деловање у интересу фармацеутске мафије. 

Подели са пријатељима: