a
Покрет Социјалиста 2023

Селак (СПС) и Торбица (ПС) у Источном Сарајеву разговарали са градоначелником Ћосићем: Српски свет неопходан​

Председник Социјалистичке партије Српске Горан Селак и потпредседник Покрета социјалиста Бојан Торбица посетили су данас Источно Сарајево и разговарали са градоначелником Љубишом Ћосићем, којем су пружили искрену подршку у свакодневној борби за истину о Србима сарајевско – романијске регије.

“Данас смо исказали пуну подршку градоначелнику и институцијама Источног Сарајева у свакодневној борби за истину. Табле које су постављене на улазе у град подсјећају на горку истину и чињеницу да је федерално Сарајево етнички очишћено од Срба. На егзодус српског народа увијек требамо подсјећати како се не би заборавила истина о одбрамбено – отаџбинском рату. Град Источно Сарајево је данас примјер обнове, развоја и напретка Републике Српске, али и примјер суживота, јер у овај град су сви добродошли”, изјавио је лидер СПС-а Горан Селак.

“Покрет социјалиста, чији је оснивач Александар Вулин, пружа искрену подршку градоначелнику Ћосићу у борби за правду. Знамо да градоначелницу Карић боли истина и да би најрадије сакрила чињенице о 211 логора за Србе који су егзистирали на територији Сарајева, а у којима су чињена најгора мучења, групна силовања, те убиства цивила српске националности. Тортура коју су преживели сарајевски Срби не сме и неће задесити више ниједног Србина, јер Србија и Српска све више напора улажу у очување српског националног бића”, рекао је Торбица након састанка код градоначелника.

Састанку са градоначелником Источног Сарајева присуствовали су и Иван Силер, помоћник градоначелника Новог Сада и одборник СПС-а у Скупштини Источног Сарајева Милош Вукашиновић.

Поделите