a
Покрет Социјалиста 2023

Вулетић закуцао Басту: Од Делта фарма до Нато фарме​

„Против Покрета социјалиста и нашег оснивача Александра Вулина годинама се преко разних политичких пијуна и марионета спроводи медијска кампања и прогон.
Један од таквих је и познати новосадски политички прелетач и препродавац одборничких мандата, широј јавности познат као препродавац лекова и министар у неуспелом покушају – Раде Баста.

Како Нови Сад, тако и цела Србија памти Басту као прелетача, препродавца одборничких мандата и лекова. Свима доступни подаци говоре да је предузеће дотичног, политичко-фармацеутског мешетара само са „државном“ Апотеком Нови Сад у периоду од 2010. до 2014.године остварило промет од безмало 1.7 милијарди динара или по тада важећем курсу,​ њему сигурно ближих око 17 милиона евра. Можда би Баста са оваквим резултатима био успешан привредник, да није све ово остварено без иједног тендера.​
Раде Баста је сам одређивао цене и количине и услове набавке, а како би прикрио трагове за тих пет година, мењао је називе свог предузећа за трговину лековима. Под истим матичним бројем и на истој адреси мењали су се Делта фарм, Здравље лајф и Лајф лек, називи се мењали док је Бастлина лоповска шема радила без промена. А како је дошао у такву позицију. Па тако што је мандат у градској скупштини Новог Сада после избора препродао жутом досовском олошу обезбеђујући им локалну власт коју без њега те 2008. нису могли да формирају.
Тако је Баста згрнуо своје милионе, па би поново да се жути шљам врати да то исто настави“, одговорио је Генерални секретар Покрета социјалиста Предраг Вулетић Радету Басти.​

Поделите