Министар и председник ПС-а Вулин: Опозиција окупљена око Ђиласа хоће власт без избора и да се Вучићу забрани бављење политиком

19-10-2021 | Вести

 

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин поручио је на седници Народне скупштине да опозиција у Србији има јасну намеру поред тога што жели власт без избора – да председнику Вучићу забрани бављење политиком.


"Они хоће власт без избора. Нема тих изборних услова који ће њих натерати да изађу на изборе. Они ће на изборе да изађу када им се нареди из неких од амбасада где одлазе. И они хоће још једну веома важну ствар. Хоће да се Александру Вучићу забрани бављење политиком.Одлично знају шта хоће. Они не само што траже да он не сме да буде кандидат за председника, да не сме да буде политички фактор, него траже да ни његово име не сме да буде на листи", рекао је министар и председник ПС-а Вулин.

"Како ви можете да забраните пунолетном, слободном грађанину Републике Србије да својим именом располаже како он хоће? Дакле, те две ствари хоће - хоће да изађу на власт без избора и хоће да се Александру Вучићу забрани бављење политиком. Кад сте чули шта је њихов став о Косову? Је л' Косово независно или део Србије? Да ли треба преговарати у Бриселу или не треба, да ли треба признати институције у Приштини или не треба? Да ли Срби треба да изађу из институција или не треба? Да ли је однос према Косову тачка на основу које ми одређујемо своју политику према другим државама? Кад сте то чули од њих? Никад нисмо чули тако нешто. Јесте ли чули некада да кажу, ми ћемо изградити путеве? Никад.
Кад сте их чули да ли су за војну неутралност ,или чланство у НАТО пакту? Хајде да се изјасне.
Сваки дан чујете неку од увреда на рачун Александра Вучића, његове породице, али кад сте чули одговоре на ова питања која ја постављам", поручио је министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста.

"Они су упали у РТС, па ми смо били опозиција - ево препознајем многе саборце из тих година, колико смо деценија били опозиција, кад смо ми то упали у РТС, кад смо ми то упали у било коју медијску кућу, је л' треба да вас подсетим многи од вас су били ту? Неки од вас су и говорили на оним великим митинзима које смо имали пре избора 2012 године. Ту је било око 100.000 људи, кад смо их одвели на РТС, кад смо упали у РТС, кад смо поломили једно стакло, а било је више људи него што су они икада сабрали на једном месту?", рекао је министар полиције и шеф Покрета социјалиста Александар Вулин.

"Опозиција окупљена око Ђиласа хоће власт без избора и да се Вучићу забрани бављење политиком, и то су сви изборни услови који њих занимају, а на изборе ће изаћи како им се нареди, не како они хоће", поручио је министар и председник Покрета социјалиста Александар Вулин говорећи у Скупштини Србије пред народним посланицима. 

Подели са пријатељима: